De volledige naam luidt van oudsher: Eerste Gooise Accordeon Vereniging "Musicorda"

De naam is een samenvoeging van 2 latijnse woorden: musi=muziek en corda=uit het hart. De vereniging vindt zijn oorsprong in Hilversum en is opgericht op 1 maart 1956. 

 

Zoals de naam al doet vermoeden heeft Musicorda haar leden uit het gehele Gooi.

Regelmatig geven wij concerten, waarvan jaarlijks een groots opgezet concert. Ook mogen wij bij diverse zorginstellingen in de regio een avond verzorgen. 

Musicorda Clubfoto 2016

 

 

( Repetitieruimte Hilversum 2015-12-7 )

 


NovamMusicorda is lid van de NOVAM (Ned. Org. voor Accordeon en Mondharmonica ), 
de enige landelijke overkoepelende organisatie voor accordeon, mondharmonica, keyboard en elektronisch orgel. Zowel verenigingen als solisten kunnen lid zijn. De NOVAM is een organisatie, die de belangen van de beoefenaars van genoemde instrumenten bundelt en behartigt. (voor meer info zie www.novam.net)

Wij geven jaarlijks een avondvullend Concert zo mogelijk met medewerking van solisten of groepen. Deze concert-avonden, waar wij ook onze donateurs van harte welkom heten, worden altijd druk bezocht.

 

Daarnaast treden wij op voor zorginstellingen en nemen deel aan culturele activiteiten, wij zijn een welkome gast in de tehuizen in de regio. 

Zie hiervan enkele impressie´s bovenaan de pagina. 

 

Musicorda is een vereniging enthousiaste accordeonspelers die proberen het beste uit zichzelf en hun instrument te

 halen onder leiding van dirigent Wim Becker.

 

 

 

Ons Jaarlijks concert is ditmaal op Zondag 24 maart 2019 

 

Ditmaal niet in Eemnes, maar op de zondagmiddag in onze eigen stad Hilversum 

 

 

Zet  deze datum vast in uw agenda, want het wordt weer een gevarieerd programma.

 

 Concert 2019

Scandalli Conservatorio

 

Info via het secretariaat: José van Kooi 035-6016516 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het programma is altijd zeer gevarieerd met musical, licht klassieke bewerkingen, pop en origineel voor accordeonorkest gecomponeerde muziekwerken. Ons repertoire is daardoor erg afwisselend en veelzijdig.  

 

Het B-orkest speelt vanaf 19:00 uur met beginnende accordeonisten vrolijke stukken en licht klassiek. Een aantal spelers maakt gebruik van de mogelijkheid om via de vereniging lessen te volgen.

Om 20:00 uur musiceren de meer ervaren spelers in het A-orkest, waarvan de muziek een hoger niveau heeft. Het programma tot 22:15 uur blijft echter altijd gevarieerd met musical, klassiek, pop en voor accordeonorkest gecomponeerde muziek. 

Spelevaart

 

Wij repeteren in het verenigingsgebouw "De Spelevaart" aan de Vaartweg 63A, 1211 JG te Hilversum, waar het op de maandagavond, de vaste repetitie avond, een muzikale drukte van belang is.

 

De bestuursleden komen maandelijks bijeen om het reilen en zeilen van de vereniging te organiseren en te begeleiden. Zij worden gekozen door de algemene ledenvergadering, die jaarlijks gehouden wordt. Daar wordt naast de financiële situatie ook de jaarplannen en toekomstvisie van de vereniging belicht.