De volledige naam luidt van oudsher: Eerste Gooise Accordeon Vereniging "Musicorda"

De naam is een samenvoeging van 2 latijnse woorden: musi=muziek en corda=uit het hart. De vereniging vindt zijn oorsprong in Hilversum en is opgericht op 1 maart 1956. 

 

Zoals de naam al doet vermoeden heeft Musicorda haar leden uit het gehele Gooi.

Regelmatig geven wij concerten, waarvan jaarlijks een groots opgezet concert. Ook mogen wij bij diverse zorginstellingen in de regio een avond verzorgen. 

 

 

 

( Repetitieruimte Hilversum 2019-December )

 


NovamMusicorda is lid van de NOVAM (Ned. Org. voor Accordeon en Mondharmonica ), 
de enige landelijke overkoepelende organisatie voor accordeon, mondharmonica, keyboard en elektronisch orgel. Zowel verenigingen als solisten kunnen lid zijn. De NOVAM is een organisatie, die de belangen van de beoefenaars van genoemde instrumenten bundelt en behartigt. (voor meer info zie www.novam.net)

Wij geven jaarlijks een avondvullend Concert zo mogelijk met medewerking van solisten of groepen. Deze concert-avonden, waar wij ook onze donateurs van harte welkom heten, worden altijd druk bezocht.

 

Daarnaast treden wij op voor zorginstellingen en nemen deel aan culturele activiteiten, wij zijn een welkome gast in de tehuizen in de regio. 

Zie hiervan enkele impressie´s bovenaan de pagina. 

 

Musicorda is een vereniging enthousiaste accordeonspelers die proberen het beste uit zichzelf en hun instrument te

 halen onder leiding van dirigenten Tim Fletcher en Roelof van Kooi.

  

Zou het dan toch gaan lukken,

                            een Concert zonder lockdown op 6 Maart 2022!

                            In het M.C.O. te Hilversum.

 

Dirigeten en leden van Musicorda popelen on de nieuwe samenstelling aan het publiek te laten horen. Helaas, heeft Corona meermalen roet in het eten gegooid.

Nog even geduld dus. Of een voorproefje nemen op het NOVAM Frestival 27 November ook in het M.C.O.

 

 

Scandalli Conservatorio

 

l

Het programma is altijd zeer gevarieerd met musical, licht klassieke bewerkingen, pop en origineel voor accordeonorkest gecomponeerde muziekwerken. Ons repertoire is daardoor erg afwisselend en veelzijdig.  

 

Het B-orkest speelt vanaf 19:00 uur met beginnende accordeonisten vrolijke stukken en licht klassiek. Een aantal spelers maakt gebruik van de mogelijkheid om via de vereniging lessen te volgen.

Om 20:00 uur musiceren de meer ervaren spelers in het A-orkest, waarvan de muziek een hoger niveau heeft. Het programma tot 22:15 uur blijft echter altijd gevarieerd met musical, klassiek, pop en voor accordeonorkest gecomponeerde muziek. 

Spelevaart

 

Wij repeteren in het verenigingsgebouw "De Spelevaart" aan de Vaartweg 63A, 1211 JG te Hilversum, waar het op de maandagavond, de vaste repetitie avond, een muzikale drukte van belang is.

 

De bestuursleden komen maandelijks bijeen om het reilen en zeilen van de vereniging te organiseren en te begeleiden. Zij worden gekozen door de algemene ledenvergadering, die jaarlijks gehouden wordt. Daar wordt naast de financiële situatie ook de jaarplannen en toekomstvisie van de vereniging belicht.